Rāmavā diviem ceļiem atjaunos segumu

Ķekavas novadā pie Rāmavas sākta seguma atjaunošana uz vietējā autoceļa Valdlauči–Krogsils (V1) pie krustojuma ar autoceļu V2 (3,53.–3,98. km) un uz autoceļa Rāmava–Katlakalns (V2) visā posmā (0.-3,80. km).

Atjaunojamie posmi atrodas apdzīvotās vietās, līdz ar to atļautais braukšanas ātrums visā posmā ir 50 km/h. Darbu vietās satiksmi organizēs pa vienu braukšanas joslu ar luksoforiem vai priekšrocības ceļazīmēm.

Būvdarbus plānots pabeigt šā gada jūlija beigās, un autovadītājiem tuvāko mēnešu laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un palēninātu satiksmi. Līdztekus seguma atjaunošanas darbiem Ķekavas novada pašvaldība gar autoceļu V2 Katlakalnā patlaban izbūvē apgaismotu gājēju un velo ceļu.

Darbu ietvaros vietās, kur tas ir nepieciešams, veiks asfalta seguma izlīdzinošo frēzēšanu, ceļa profila labošanu ar karsto asfaltbetonu. Noslēgumā ieklās jaunu asfalta dilumkārtu, tai skaitā autoceļa V2 2 km posmā, sākot no Bauskas ielas (0.–1,93. km), kur pēc iepriekšējiem būvdarbiem veidojās izsvīdumi.

Darbu ietvaros arī likvidēs ceļa nodalījuma joslā augošos krūmus, sakops koku vainagus, uzstādīs satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus un ieklās ceļa horizontālos apzīmējumus.

Vietās, kur brauktuvi un nobrauktuves šķērso pašvaldības izbūvētais gājēju celiņš, darbus veiks, maksimāli saglabājot celiņa konstrukciju

Būvdarbus uz abiem ceļiem veic SIA Binders par līgumcenu 88 963,23 eiro (ar PVN) (autoceļam V1) un 443 285,52 eiro (ar PVN) (autoceļam V2). Būvuzraudzību nodrošina SIA ACM.