Pārbūvēs reģionālā autoceļa posmu no Vidrižiem līdz Lādes ezeram   

Limbažu novadā sāk pārbūvēt reģionālā autoceļa Ragana–Limbaži (P9) posmu no Vidrižiem līdz Lādes ezeram (22,00.–32,70. km). Darbus plānots pabeigt 2025. gada rudenī.

Patlaban tur braukšanas ātrums ierobežots līdz 70 km/h un notiek sagatavošanos būvdarbiem.

Šogad darbus veiks uz sešiem kilometriem ceļa (22,00.–28,00. km) un pie Igates upes tilta, bet nākampavasar, atsākot darbus pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma, būvdarbi notiks visā posma garumā.

Uzsākot darbus, ieviesīs vairāk ierobežojumu, satiksmi organizēs ar pagaidu luksoforiem un autovadītājiem būs jāplāno ilgāks laiks ceļā. Veicot darbus autobusu pieturvietās, tās tiks pārceltas par 50 m uz vienu vai otru pusi.

Projekta ietvaros pārbūvēs ceļa konstruktīvās kārtas un ieklās divas kārtas asfaltbetona. Vietās, kur konstatētas vājas nestspējas gruntis, tiks veikta zemes klātnes pastiprināšana. Visā posmā sakārtos ūdens atvadi – raks un tīrīs grāvjus un izbūvēs caurtekas un drenāžas tīklu.

Pieturvietā “Straumes” un citās izbūvēs jaunu pieturvietas platformu, pieturvietā “Igate” ceļa vienā pusē un “Ausmas” – abās pusēs uzstādīs jaunus paviljonus. Uzstādīs jaunu ceļa aprīkojumu un ceļazīmes, vietās, kur tas ir nepieciešams – drošības barjeras.

Lai īstenotu projektā paredzētos ūdens atvades risinājumus un uzlabotu satiksmes drošību, ceļa nodalījumu joslā likvidēs krūmus un satiksmei bīstamos kokus. Nocērtamo 126 koku saraksts saskaņots Limbažu novada pašvaldībā. Šādu kārtību nosaka MK noteikumi Nr. 309 Par koku ciršanu ārpus meža.  

Būvdarbus veic SIA Vianova par līgumcenu 8 811 594,07 eiro (ar PVN), būvuzraudzību – SIA  ACM Projekts. Pārbūves projekta autors ir AS Ceļuprojekts.  

Būvdarbi notiks atbilstoši Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izstrādātajai ceļu remontdarbu programmai un tiek līdzfinansēti no ES Atveseļošanas fonda (AF).