Muzeju naktī Latvijas Ceļu muzejs aicina uz izstādi par senajiem pasta ceļiem un atjaunoto  ekspozīciju par ceļu nozares pirmsākumu

Muzeju naktī, 18.maijā, no plkst. 18.00 līdz pusnaktij Latvijas Ceļu muzejs, kas atrodas Tukuma novadā Smārdes pagastā Šlokenbekas muižā, aicina visus interesentus iepazīt jaunu izstādi par zirgu pasta ceļiem no 13. gs. līdz mūsdienām un atjaunoto ekspozīciju par ceļu nozares pirmsākumu.

18. maijā plkst. 18.00 notiks izstādes Pasta ceļi Latvijas teritorijā no 13. līdz 19. gadsimtam  atklāšana. No plkst. 18.00 līdz 20.00 muzeja brīvdabas ekspozīcijā būs iespēja iesaistīties Tukuma 12. skautu un gaidu vienības jauniešu vadītajās aktivitātēs.

No plkst. 19.00 līdz 20.00 notiks ekskursija Ceļu muzejā gida vadībā, pulcēšanās pie muzeja ieejas kāpnītēm. Savukārt no plkst. 18.00 līdz 23.00 apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās, spēlēt izzinošas spēles, skatīties dokumentālus kadrus par ceļu un tiltu būvniecību un tās vēsturi.

Izstāde par senajiem pasta ceļiem atrodas Šlokenbekas muižas ansambļa agrākajā dzīvojamā ēkā, savukārt atjaunotā ekspozīcija ir izvietota Kalna ratnīcā, tā stāsta par ceļu būves vēsturi Latvijā kopš 13. gadsimta un ceļu nozari 19. gadsimtā, pirms mehanizētā transporta ieviešanas.

Latvijas muzeji jau 20. reizi iesaistīsies starptautiskajā Eiropas Muzeju nakts pasākumā. Vairāk informācijas par Latvijas Ceļu muzeju šeit: https://lvceli.lv/saites/celu-muzejs-un-ekskursijas/kontaktinformacija/.